Trei moldoveni cercetați penal pentru braconaj

Trei moldoveni cercetați penal pentru braconaj

O căprioară vînată, capcane, plase, armă și muniție fără acte de deținere, au fost depistate și reținute de polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD, notează NOI.md.


În prezent, trei cetățeni moldoveni sînt documentați pentru încălcarea regimului de frontieră, cu scop de braconaj cinegetic, și deținerea ilegală a armei și munițiilor. Reținerile au fost consemnate la sfîrșitul săptămînii trecute, în urma valorificării unor informații cu caracter operativ.


În primul caz, pe direcția localităților Medveja-Podvirevca, la o distanță de aproximativ 50 de metri de la linia frontierei, polițiștii de frontieră din SPF Larga au observat o persoană ce jalona, folosind deferite capcane. La fața locului a fost identificat cetățeanul R. Moldova de 45 de ani, locuitor al sat. Medveja, r-nul Briceni. În rezultatul chestionării persoanei, dar și reconstituirii itinerarului de deplasare al acesteia au fost depistate două capcane artizanale, deja instalate. La fel, urmare a verificării rucsacului personal s-au descoperit alte patru capcane și obiecte necesare instalării acestora.


În cea de-a doua reținere, a avut loc în apropierea sat. Gîrbova, r-nul Ocnița, unde echipa Poliției de Frontieră a somat pentru a opri în trafic un mijloc de transport de model Niva 2121, cu numere de înmatriculare moldovenești. Conducătorul auto a evitat somarea și a pornit, în viteză, spre fîșia forestieră din apropiere, încercînd să se ascundă. Deși s-a abandonat mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au reușit să prindă două persoane, de 28 și 31 de ani, ambii domiciliați în sat. Gîrbova. 


La examinarea autoturismului, în portbagaj a fost depistată o caprioară, care avea semne vizibile de penetrare a glontelui în zona abdomenului. Totodată, la circa 10 metri de locul unde a fost abandonat automobilul s-a descoperit și o armă de foc fără denumire. La cererea angajaților Poliției de Frontieră de a prezenta documentele de însoțire pentru armă și mijlocul de transport, persoanele au declarat ca nu le dețin.


Tinerii sînt documentați în stare de libertate. După expunerea expertului asupra bunurilor depistate, se vor stabili indicii de calificare a contravenției sau infracțiunii săvîrșite.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load