COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trei cazuri suspecte de coronavirus, raportate de ANSP

Trei cazuri suspecte de coronavirus, raportate de ANSP

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că în prezent monitorizează trei cazuri suspecte de coronavirus la persoane revenite recent din zonele de risc.

Astăzi, la laboratorul epidemiologic vor fi realizate testele corespunzătoare, pentru a stabili dacă persoanele sînt infectate. Anunțul a fost făcut la ședința de astăzi a Punctului Focal Național privind controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou.

În ultimele 24 de ore, în cadrul IMSP Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 36 de persoane, dintre care au fost internați 26 de pacienți cu gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și infecții respiratorii acute severe (SARI).

Autoritățile au venit cu un apel la adresa tuturor persoanelor care revin în țară din zonele de risc - să se adreseze individual la medicul de familie, pentru examinare și monitorizare la domiciliu timp de 14 zile. Conform ordinului Ministerului, medicul de familie va elibera la solicitare certificate de boală pentru a fi prezentate la angajator.


Reprezentanții ANSP și Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 de ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul R.Moldova cu simptome asociate Coronavirusului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load