COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei cazuri de folosire a actelor false, depistate la frontieră

Trei cazuri de folosire a actelor false, depistate la frontieră

Trei permise de conducere falsificate au fost depistate în timpul formalităților de control al trecerii frontierei de stat, informează NOI.md.

Potrivit informației oferite de poliția de frontieră, trei cetățeni din România, Turcia și Republica Moldova sînt cercetați penal pentru deținerea și folosirea actelor false. Incidentele au fost înregistrate în ultimele 72 de ore.

În punctul de trecere Palanca, pe direcția ieșire din țară, la linia de control s-a prezentat un cetățean al României de 28 de ani, la volanul unei Skoda Karoq, înmatriculată în Cehia. În timpul verificării documentelor, polițistul de frontieră a observat mai multe elemente de contrafacere a permisului de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române. La cercetarea minuțioasă a documentului, cu ajutorul tehnicii din dotare , a fost confirmat faptul că permisul este falsificat. La audieri, cetățeanul român a declarat că nu a participat la perfectarea actului în cauză, dar în Germania prin intermediari și contra sumei de 100 euro a obținut permisul de conducere. Cazul în continuare este investigat de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoane care s-ar face vinovate de ilegalitatea săvîrșită.


Potrivit aceleiași surse, alte două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate în punctul de trecere Giurgiulești-Galați. Sîmbătă, în jurul orei 16:00, un conațional a fost identificat cu permisul de conducere falsificat, un act care ar fi emis de autoritățile abilitate din R.Moldova. Din spusele persoanei documentate s-a aflat că acesta niciodată nu a învățat la școala auto și nici nu a susținut examen pentru a intra în posesia permisului de conducere. Însă, a purces la această ilegalitate din motiv că a avut propuneri de angajare în calitate de șofer, la un loc de muncă bine plătit peste hotare. În cel de-al doilea incident, cetățeanul Turciei s-a prezentat la volanul unui autocamion cu numere de înmatriculare românești, iar la verificarea permisului de conducere turcesc s-a stabilit că este contrafăcut. La cele depistate, conducătorul auto a recunoscut că a purces la această ilegalitate din cauză că a acumulat la maximum punctele de penalizare, iar ca rezultat permisul i-a fost ridicat de autoritățile turce. Prin intermediul unui persoane necunoscute din Turcia și contra sumei de 650 dolari SUA și-a perfectat un permis nou pe numele său.

În ambele cazuri, documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar persoanele cercetate și-au continuat călătoria în calitate de pasageri.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load