Trebuie sau nu ridicate plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor parcate neregulamentar (VIDEO)

Trebuie sau nu ridicate plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor parcate neregulamentar (VIDEO)

Conducătorii auto care vor parca neregulamentar s-ar putea alege doar cu o amendă, fără a le fi scoase plăcuţele cu numere de înmatriculare, cum se întîmplă în prezent, notează NOI.md.

Un proiect de lege în acest sens a fost propus spre dezbateri publice de către guvernare. Opiniile conducătorilor auto intervievați de NOI.md, față de această inițiativă, s-au împărțit. Unii șoferi au salutat măsura propusă, precizînd că astfel nu vor mai fi nevoiți să achite amenda de două ori. Ei s-au plîns de faptul că sînt persecutați de oamenii legi, asta în condițiile în care în capitală nu există locuri suficiente de parcare.

Alți trecători s-au declarat însă împotriva propunerii democraților. Potrivit lor, șoferii care parchează neregulamentar pot fi disciplinați doar prin ridicarea plăcuțelor cu numere de înmatriculare.

Potrivit prevederilo actuale ale Codului contravenţional, parcarea în locurile interzise este sancţionată în prezent cu o amendă de pînă la 300 de lei, cu ridicarea plăcuţelor de înmatriculare. Şoferii le pot recupera de la poliţie. Conducătorii auto care circulă fără numere de înmatriculare riscă încă o amendă de pînă la 900 de lei.

        

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load