COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Transnistria solicită Rusiei să trimită teste și medici specialiști pentru a combate COVID-19

Transnistria solicită Rusiei să trimită teste și medici specialiști pentru a combate COVID-19

Autoritățile Transnistriei poartă negocieri cu colegii ruși pe tema „furnizării în RMN a unui lot suplimentar de teste și posibilităţii de a trimite specialiști (în special, virusologi, epidemiologi și specialiști în boli infecțioase) pentru a sprijini medicii transnistreni”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul cabinetului de miniştri al regiunii, despre aceasta a comunicat premierul Alexandr Martînov joi, în cadrul ședinței centrului operațional.

Ministrul interimar al sănătăţii, Elena Kulicenko, a informat că, la indicaţia premierului, au fost pregătite e-mailuri către medicii-șefi a două instituții medicale din Moscova, care tratează pacienții cu diagnosticul de coronavirus.


„Scopul este de a stabili contacte cu medicii ruși și de a primi consultanţă cu privire la problemele legate de tratamentul pacienților cu COVID-19”, a explicat ea.

Potrivit datelor de joi dimineață, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Transnistria a crescut la 338, dintre care 16 persoane au decedat, 23 s-au vindecat, iar 299 se află la tratament. Cel mai mare număr de persoane infectate sînt în Tiraspol (190), în raionul Slobozia (65), raionul Dubăsari (31) și Bender (26).

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load