COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tranga: Prin dosarul meu s-a urmărit înlăturarea lui Morari

Tranga: Prin dosarul meu s-a urmărit înlăturarea lui Morari

Andrei Tranga, proprietarul unei renumite rețele de pizzerii și restaurante, care a fost reținut primăvara trecută într-un dosar instrumentat de Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), declară că prin intentarea acelui dosar pe numele său s-a urmărit inclusiv în înlăturarea lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție (PA).

Omul de afaceri vorbește despre două așa-zise grupări care existau în cadrul Procuraturii și care ar fi concurat între ele pentru influența asupra lui Vlad Plahotniuc, ex-lider al Partidului Democrat (PDM). Declarațiile au fost făcute în această seară, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” cu Mariana Rață de la TV8.

„Din cîte eu am înțeles, erau două „grupări”: PCCOCS și PA, și procurorii de la PCCOCS, și Chitoroagă, cu echipa sa, a decis să arate cine este mai important. Din cîte eu am înțeles, lupta dintre ei era pentru influența asupra lui Plahotniuc, de a cui opinie Plahotniuc va asculta, și ei încercau să se discrediteze unul pe altul.


Eu nu am intrat în esență, cine cu cine luptă, dar am înțeles că această mașinărie pe care tot ei au creat-o a început să-i înghită. S-au început deja reglările de conturi între ei, un clan, alt clan, deja în interiorul Partidului Democrat și pe noi ne-au legat de Viorel Morari. Cel mai probabil, pentru a-l înlătura pe el din funcție, compromițînd-ul cu un oarecare dosar murdar și, totodată, și pe noi să ne pună la punct”, a spus Tranga.

Din luna aprilie pînă la finele lunii iunie, Andrei Tranga s-a aflat în arest preventiv, fiind acuzat că a încercat să-i prea abuziv afacerea unui fost partener de business. Acesta a fost eliberat sub control judiciar pe data de 20 iunie. La finele lunii august, dosarul a fost clasat, după ce procurorii au stabilit că lipsește componența infracțiunii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load