X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trăirile unei tinere tratată de Covid-19: "Nu aș vrea ca cineva să știe despre boala mea"

8 apr. 2020,, 10:30   Societate
9262 0

O tînără în vîrstă de 28 de ani din Chișinău este una dintre cele 40 de persoane tratate după ce au fost infectate cu virusul COVID-19.

Deși s-a însănătoșit, aceasta afirmă că îi este teamă să spună cuiva despre această experiență. Ea a acceptat să discute cu ZdG fără a-i fi publicată identitatea.

„Îmi este greu să vorbesc despre asta. Eu vreau să mă căsătoresc, să nasc copii și nu aș vrea ca cineva să știe că am fost bolnavă. Vreau să am prieteni, oamenii își vor întoarce spatele și se vor gîndi: „gata, a fost infectată cu coronavirus, cine știe de unde l-a luat”. Nu am nevoie de asta”, a afirmat tînăra, într-o discuție cu ZdG.

Aceasta susține că primul gînd care i-a venit în minte atunci cînd a aflat că testul pentru COVID-19 este pozitiv a fost: „de unde am luat virusul?”, întrucît, spune ea, era precaută: „nu puteam înțelege de unde, eram dezamăgită, deoarece eu sînt om atent, nu știu de unde îl puteam înhăța. Mereu îmi acopeream fața cu eșarfa, purtam căciulă, mănînc ceapă și usturoi, mă spăl pe mîini”.

„Nu vă pot răspunde de unde m-am infectat, pot doar să intuiesc că din troleibuz sau autobuz, de la trecători, pentru că toți prietenii și colegii mei au fost sănătoși. Toți sînt oameni îngrijiți, care respectă recomandările medicilor, punctuali, nu sînt, de exemplu, dependenți de alcool, care să aibă imunitate slabă. Toți erau sănătoși. Și eu la fel”, relatează tînăra.


Tînăra spune că și-ar dori un sistem medical mai bun în R. Moldova, iar oamenii să fie diagnosticați și tratați la timp.

„În situații de epidemie, cum este acum, trebuie să fie saloane mai bine organizate, să fie pus cîte un om, ajutorul să fie la timp, oamenilor să nu le fie frică să se adreseze la medic. Eu nu m-am temut, dar ideal nu-i nimic. Nu voi vorbi despre cazuri exacte, dar vreau să spun că totul putea fi mai bine. Ar trebui să fie condiții mai bune: hîrtie igienică, curățenie în veceu, pentru că nu mereu e curat, dar acesta e spital și în multe e așa. În salon eram patru oameni. La început, medicii nu ajutau, apoi au început să ajute, să dea medicamente, datorită la asta într-o săptămînă m-am însănătoșit. Mîncarea era bună, se dădea de trei ori pe zi, un tip de antibiotic și unul antiviral, apă plată îmbuteliată”, povestește tînăra.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?