COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tragedia de la Otaci se poate repeta la Chișinău?

Tragedia de la Otaci se poate repeta la Chișinău?

Mai multe clădiri din municipiul Chișinău necesită lucrări de reparație. Asta au menționat pretorii de sector, după ce au evaluat starea mai multor construcții. Acțiunea a avut loc după prăbușirea blocului de la Otaci, din 19 iunie curent.

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a spus că printre problemele depistate se numără: „intervenția la pereții mai multor blocuri, elemente cu pericol de cădere, mai ales în zona istorică, pericol de surpare a balustradelor și a balcoanele, dar și intervenția agenților economici la proiectul inițial al clădirilor prin efectuarea lucrărilor”, transmite agora.md.

Iar la Buiucani au fost identificate 14 blocuri avariate. „Necesită intervenție mai urgentă, avînd în vedere starea tehnică și situațiile care au avut loc, precum căderea unui balcon în două blocuri”, a spus pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc.


Și vicepretorul de Botanica, Boris Prepelița, a tras alarma. „Cea mai gravă situație este de la blocul din strada Muncești 68, care a fost propus chiar pentru desființare. Pereții la două apartamente s-au distrus. Acolo locuiesc două familii în casa asta foarte avariată”, a menționat el, enumerînd și alte adrese cu clădiri afectate.

La Ciocana, la fel, sînt probleme. De exemplu, secțiunile din partea superioară a unui bloc din strada Voluntarilor sînt unite. În strada M. Sadoveanu, este un bloc cu fisuri între secțiuni. Iar la o grădiniță, copertinele de la intrare sînt îndepărtate de la peretele central.

Majoritatea pretorilor au spus că urmează a fi create comisii speciale pentru evaluarea situației la fața locului, cu prezența unui expert tehnic, astfel încît, ulterior, să vină cu demersuri pentru alocarea surselor financiare necesare pentru executarea lucrărilor de reparație.

Pe 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc de locuit din Otaci s-a prăbuşit. Pe data de 15 iulie, blocul avariat a fost demolat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load