COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Traficanți de droguri, trimiși în fața judecătorilor

Traficanți de droguri, trimiși în fața judecătorilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul de învinuire a trei membri ai grupului criminal, despre care anunța la 20 noiembrie 2019 că fuseseră arestați pentru circulație ilegală a drogurilor sintetice de tip alfa-PVP („sare”).

Inculpații sînt trei tineri din Chișinău, cu vîrste cuprinse între 19 și 25 de ani. Aceștia sînt învinuiți de procurori și recunosc faptul că au fost implicați în circulație ilegală de droguri, în scop de comercializare, iar doi din ei sînt învinuiți și de păstrarea ilegală a armelor de foc și munițiilor. Al treilea tînăr – organizatorul grupului cu vîrsta de 25 de ani – este învinuit și de faptul că a creat și gestionat mai multe magazine de vînzare a drogurilor pe internet.

Pentru ca să fie acceptați în aceste activități ilegale și cu rol de asigurare a confidențialității afacerilor, tinerilor le era impusă condiția să lase ca gaj sume de bani cuprinse între 2000 lei și 1500 dolari americani. Ulterior, primii doi erau remunerați, în calitate de curieri, a cîte 50 de lei pentru fiecare din cele circa 30 pachețele de droguri distribuite în locațiile pe care le raportau ulterior, prin indicarea electronică a locației exacte, iar ultimul ridica o sumă net superioară, în calitate de cap al grupării. Remunerarea era procesată electronic, în monedă electronică – Bitcoin, Lightcoin, USDT și altele – astfel încît era evitat orice contact fizic. Mai mult, gradul de secretizare a activității ilegale era asigurat și prin faptul că membrii grupării nu se cunoșteau decît în mediul virtual, după denumirile convenționale ale conturilor cu care operau.

Reamintim, grupul criminal a fost documentat pe parcursul a cinci luni ale anului trecut. Consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate, iar zilnic erau obținute venituri de peste 20.000 lei din vînzarea drogurilor. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul persoanelor documentate, oamenii legii au ridicat peste 5,5 kg de droguri de tip PVP, care ar valora pe piața neagră peste 300.000 lei, rezultînd din faptul că un gram de drog era vîndut cu 450 – 600 lei.

La această etapă, cei trei inculpați se află în stare de arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Pentru faptele incriminate, legea penală prevede pedeapsa sub formă de închisoare pentru un termen de la șapte la cincisprezece ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load