Tot mai mulți tineri renunță la vacanță și aleg să lucreze

Tot mai mulți tineri renunță la vacanță și aleg să lucreze

Vara este nu doar perioada vacanţelor mult aşteptate.

În sezonul estival, studenţii au posibilitatea să cîştige un ban în plus, iar mulţi tineri care vor să-şi completeze veniturile sînt în căutarea ofertelor de muncă. Pe lîngă salariu, munca sezonieră oferă experienţă şi noi cunoştinţe.

“Din moment ce tinerii noştri sînt dependenţi financiar de părinţii lor, care de cele mai multe ori, nici nu au posibilitatea să întreţină acei copii atunci cînd vorbim despre plăţile contractului de studii, căminelor sau chiriei. Ăştia sînt nişte factori ce generează interesul tinerilor faţă de muncă în detrimentul vacanţei ce ar putea să o aibă pe parcursul verii”, a subliniat vicepreşedintele Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova, Roman Banari.

Tinerii care fac munci sezoniere primesc în medie între 2.000 şi 5.000 de lei pe lună. Potrivit Codului Muncii, vîrsta minimă de angajare este de 16 ani.

Despre oferta de muncă pe timp de vară, riscurile şi abilităţile ce trebuie să le posede persoanele dispuse să se angajeze la munci sezoniere, s-a discutat în cadrul emisiunii „Obiectiv Comun” la TVR MOLDOVA.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load