TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tot mai mulți moldoveni folosesc semnătura electronică

Tot mai mulți moldoveni folosesc semnătura electronică

Semnătura electronică devine tot mai populară în R. Moldova Mai exact, numărul persoanelor fizice care au solicitat și au primit semnături electronice în 2019 a depășit pragul de 18 mii și a crescut cu peste 11% față de 2018.

Asta arată datele centrului de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”, potrivit agora.md.


Numărul total al persoanelor fizice și juridice care dețineau semnături electronice la finele anului 2019 a însumat 32,4 de mii.

Semnătura electronică oferă acces la toate serviciile publice electronice disponibile. Ea poate fi utilizată în cadrul sistemelor informaționale MSign, e-Raportare, e-Declarație, e-Factura, e-Licențiere, e-Stare Civilă, e-Achiziții, etc.

Cu ajutorul semnăturii electronice, cetățenii pot semna acte, cereri sau declarații oficiale fără a se prezenta la oficiile instituțiilor publice, iar oamenii de afaceri pot utiliza acest serviciu pentru a semna la distanță contracte și documente, făcînd economie de timp și resurse financiare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load