Tot mai mulți cetățeni folosesc semnătura electronică

Tot mai mulți cetățeni folosesc semnătura electronică

Numărul persoanelor fizice care au procură semnături electronice este în creștere, în primul trimestru al anului curent, notează Noi.md.


Potrivit, Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), acest indicator a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut cu 12,8% și a constiuit peste 4,5 mii.


În total, numărul persoanelor fizice și persoanelor juridice care au obținut, în primul trimestru, semnături electronice a sporit, comparativ cu perioada respectivă a anului 2018, cu 8% și constituit 5 460.


Specialiștii Centrului explică ritmul mai rapid de creștere a numărului de cereri a persoanelor fizice privind obținerea semnăturilor electronice prin extinderea și diversificarea fluxului de documente electronice. Apariția unor tipuri noi de servicii publice electronice, care necesită autentificarea electronică, de asemenea a contribuit la acest fapt. 


Persoanele fizice și persoanele juridice utilizează semnătura electronică pentru a semna la distanță documente, acte, cereri sau declarații oficiale fără a se prezenta la oficiile instituțiilor publice, economisind timp și resurse financiare.


Doritorii de a obține semnătura electronică de la CTIF pot completa cererea respectivă în regim on – line, accesînd link – ul office.fsi.md sau o pot completa la unul din Centrele regionale de conectare ale CTIF.


Procedurile de recepționare a cererilor, procesarea datelor și eliberarea semnăturii electronice durează cel mult 30 minute.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load