Tot mai multe operații pe cord sînt finanțate de stat

Tot mai multe operații pe cord sînt finanțate de stat

Numărul intervenţiilor chirurgicale pe cord, acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, a crescut cu 35% în anul 2017.


Potrivit şefului Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media din cadrul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Silvia Munteanu, anul trecut peste 5600 de moldoveni au beneficiat de intervenţii pe cord finanţate din banii statului, cu 2000 pacienţi mai mulţi decît în anii precedenţi.


Din numărul total, peste 4400 au fost intervenţii minim-invazive la adulţi după infarct miocardic, 30 — operaţii minim-invazive la copii au fost efectuate în premieră în Republica Moldova.


Conform sursei citate, pentru toate intervenţiile la inimă, din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate peste 142 de milioane de lei, cu aproape 29 de milioane mai mult comparativ cu 2016.


Totodată, în anul 2017, CNAM a finanţat 112 cazuri în cadrul unui nou program „Studiu electrofiziologic şi ablaţii”, prin intermediul căruia a fost aplicată o metodă inovativă în diagnosticarea şi tratarea dereglărilor de ritm cardiac.


Potrivit datelor CNAM, în prezent instituţia are încheiate contracte pentru prestarea intervenţiilor chirurgicale pe cord cu şase spitale din ţară.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load