Topul în care Republica Moldova a fost inclusă în premieră

Topul în care Republica Moldova a fost inclusă în premieră

Republica Moldova a fost în acest an inclusă pentru prima dată în clasamentul „Global Fire Power”. 

Țara noastră se clasează pe locul 103 din cele 137 de state examinate de autorii clasamentului. Moldova deține un rating de 1,8275 de unități, în timp ce scorul perfect este de zero unități.


Potrivit clasamentului, Moldova are un buget de 30 de milioane de dolari dedicat apărării, adică peste 126 de milioane de lei.Efectivul militar al țării este de 65.100 persoane, dintre care 5100 reprezintă personalul activ, iar 60 de mii sînt în rezervă.


De asemenea în clasament se indică că Forțele Militare ale Moldovei dețin trei aeronave dintre care, două sînt elicoptere. Totodată în posesia armatei se află 341 vehicule blindate de luptă și unsprezece proiectoare de rachete.


Clasamentul „Global Fire Power” utilizează peste 55 de criterii în baza cărora se determină putere militară a statului. Formula utilizată în clasamentul „Global Fire Power”, permite statelor mai mici și mai puțin avansate din punct de vedere tehnologic, să concureze cu cele mai mari, mai dezvoltate.


Primele în clasament sînt SUA, Rusia și China, iar ultimele sînt Liberia și Bhutan. În 2019, în baza de date Global Fire Power sînt incluse 137 de țări.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load