COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Toate spitalizările programate, relansate. Află în ce condiții

Toate spitalizările programate, relansate. Află în ce condiții

Din 1 august vor fi relansate toate spitalizările programate. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Marina Golovaci, comunică moldpres.

Potrivit sursei citate, la momentul actual, asistența medicală primară și-a reluat toate activitățile: consultative, profilactice, de diagnostic și cele curative.

Din 1 august este planificată relansarea tuturor spitalizărilor programate. “Acest termen însă poate fi modificat sau extins în funcție de situația epidemiologică existentă la nivel național sau la nivelul unei unități administrativ-teritoriale distincte, prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Totodată, pentru orice spitalizare programată urmează să fie respectate câteva cerințe generale: efectuarea programării prealabile a vizitei pacientului pentru consultații, investigații, internare, examinări profilactice, considerarea fiecărui pacient potențial infectat, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecție, în funcție de riscul de expunere. La constatarea simptomelor de boală respiratorie – încurajarea pacientului de a rămâne acasă și consultarea telefonică a acestuia de medicul de familie. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru a asigura atât securitatea epidemiologică a pacienților internați, cât și buna funcționare a instituției medico-sanitare”, a spus Golovaci.


Astfel, programarea unui pacient la o intervenţie chirurgicală va fi coordonată cu medicul curant și conform numărului de rând din lista de așteptare în instituția spitalicească de profil. Pentru internare, pacientul trebuie să efectueze investigațiile necesare, conform prevederilor protocoalelor clinice naționale, pe care le va prescrie medicul de familie în comun cu medicul specialist.

După efectuarea tuturor examinărilor clinice, în lipsa semnelor unei infecții acute, pacientului i se va elibera extrasul pentru intervenția chirurgicală, completat conform cerințelor în vigoare.

Pentru serviciile chirurgicale de endoprotezare și cataractă, lista de așteptare este gestionată prin coordonare comună cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load