COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Toate autobuzele care transportă călători vor fi clasificate pe categorii de confort

Toate autobuzele care transportă călători vor fi clasificate pe categorii de confort

Pînă la 1 octombrie 2020, toate autobuzele care transportă călători pe rute raionale și interraionale vor fi supuse unei testări în urma căreia vor fi clasificate pe categorii de confort.

Acest lucru este stipulat într-un ordin al ministrului Economiei și Infrastructurii, care a fost publicat marți, 31 decembrie, în Monitorul Oficial, transmite noi.md cu referire la MOLDPRES.

Potrivit ordinului, testările vor începe la 1 februarie și se vor încheia la 1 octombrie 2020. Pînă la 1 aprilie 2020, nu mai puțin de 1/3 din autobuzele operatorilor de transport rutier de persoane vor trebui să treacă clasificarea pe categorii de confort. Clasificarea pe categorii de confort va fi efectuată de către experții stațiilor de inspecție tehnică a vehiculelor rutiere.

Mijloacele de transport care nu vor fi încadrate pe categorii de confort nu vor mai putea deservi călători.


Decizia de a încadra unitățile de transport pe categorii de confort a fost anunțată săptămîna trecută de Ministerul Economiei și Infrastructurii, după ce autoritățile și transportatorii au ajuns la un compromis privind majorarea tarifelor de călătorie pentru transportul de pasageri pe rutele interurbane de la 48 de bani per km la 60 și 70 de bani, în funcție de categoria de confort. Scumpirile vor intra în vigoare de mîine, 1 ianuarie 2020.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load