COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tîrgul de Crăciun nu va mai fi organizat pe str. 31 august: Chicu oferă detalii

Tîrgul de Crăciun nu va mai fi organizat pe str. 31 august: Chicu oferă detalii

Deși va fi organizat tot în centrul capitalei, tradiționaul tîrg de Crăciun nu va mai fi desfășurat pe strada 31 august, a anunțat premierul Ion Chicu, citat de Noi.md.

Potrivit premierului, nicio stradă nu va fi blocată în acest an, pentru desfășurarea tîrgului, locația exactă urmînd să fie stabilită pînă la mijlocul lunii decembrie.

„Nu vom bloca Piața Marii Adunăti Naționale, nu vom bloca strada 31 august. Ne prounem ca tîrgul să fie organizat fie lîngă Arcul de Triumf, fie în scuarul Catedralei, nu vom bloca străzi. Tîrgul urmează a fi lansat pe 21 decembrie, pînă atunci mai lucrăm”, a spus Chicu în cadrul unei emisiuni la N4.


Chicu a explicat și necesitatea convocării unei ședințe comune cu primarul general al capitalei la subiectul organizării sărbătorilor de iarnă. Potrivit lui, spre deseobire de guvernele precedente, actualul executiv nu va admite politizarea acestui subiect.

„E absolut normal să fie un concept unic. Noi nu împărțim brazii, nu-i furăm unul de la altul. Dacă sînt mai mulți brazi, oricum sînt ai cetățenilor. La 1 decembrie vom da start sărbătorilor în PMAN. Ce este important e că vom organiza această sărbătoare nu doar pentru municipi, dar în fiecare raion. Abordarea este una foarte rațională – în comun. Primăria este prima vioară în aecastă. Guvernul mai ales că este unul tehnocarat, nu are de gînd să obțină dividende politice, mai ale să că nu ne interesează acest lucru.

Ar fi foarte straniu dacă am ieși cu un brad separat, am face tam-tam politic”, a adăugat Chicu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load