Tînăr reţinut pentru spargerea conturilor bancare

Tînăr reţinut pentru spargerea conturilor bancare

Un tînăr din raionul Soroca a fost reținut fiind suspectat că prin intermediul unei rețele de socializare a obţinut date bancare de la mai multe persoane, le-a spart conturile şi le-a sustras banii.


Victimele erau persoane care își vindeau bunurile prin internet, transmite IPN. Inspectoratul General al Poliţiei menţionează că s-a constatat că bărbatul contacta persoanele care își vindeau diferite bunuri (haine, accesorii) prin intermediul unei rețele de socializare, spunîndu-le că vrea să le cumpere.


Ulterior, în cadrul discuțiilor, prin abuz de încredere și înșelăciune, motivînd că se află peste hotarele țării, acesta le solicita datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, tînărul spărgea parolele și extrăgea banii de pe contul acestora. Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest fel, suma totală a prejudiciului fiind estimată la peste 42  de mii de lei.


Din banii sustrași bărbatul și-a procurat telefoane mobile, notebook și o motocicletă. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă tînărul de 20 de ani va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de pînă la trei ani.


Oamenii legii atenționează cetăţenii care vînd sau cumpără diferite bunuri de pe site-uri sau rețele de socializare să acorde o atenţie sporită atunci cînd fac tranzacțiile, pentru a nu cădea victima unor escroci.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load