COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țigări de contrabandă, dosite în roțile automobilului: Ce avea de gînd un moldovean

Țigări de contrabandă, dosite în roțile automobilului: Ce avea de gînd un moldovean

Un moldovean, în vîrstă de 31 de ani, intenționa să ajungă în România cu mii de țigarete, tăinuite în roțile autoturismului pe care îl conducea.

Tentativa sa a fost dejucată de funcționarii vamali de la Sculeni, care, acționînd în baza analizei de risc, au dispus efectuarea controlului detaliat al mijlocului de transport.

Suspiciunile vameșilor au fost confirmate atunci cînd, în rezultatul controlului fizic, aceștia au depistat peste 9 000 de țigarete de diverse mărci, fără acte de proveniență și fără timbre de acciz, disimulate în roțile din spate ale autoturismului de marca Volkswagen.


Produsele din tutun fac parte din categoria de produse accizabile, pasibile marcării obligatorii cu timbre de acciz, lipsa acestora semnalînd despre faptul că mărfurile sînt susceptibile a fi contrafăcute, totodată, fiind prejudiciat bugetul de stat prin neachitarea accizelor și a altor plăți. Serviciul Vamal va continua să întreprindă toate măsurile necesare prevenirii și combaterii contrabandei cu țigarete și produse din tutun, fenomen care poate avea consecințe negative nu doar asupra securității economice a statului, dar și asupra sănătății consumatorilor.

Ca urmare, atît țigaretele, cît și automobilul au fost reținute de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, bărbatul urmează să achite și o amendă care poate ajunge pînă la 4.500 de lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load