COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țigaretele mentolate vor dispărea de pe piața din Moldova

Țigaretele mentolate vor dispărea de pe piața din Moldova

Începînd de miercuri, țigările mentolate, inclusiv și cele cu capsulă, vor dispărea complet de pe piața din Republica Moldova, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă și în legislația moldovenească, scrie infotag.md.

Astfel, producătorii și comercianții nu vor mai avea voie să distribuie astfel de produse pe piața din Moldova. Interdicția va fi valabilă inclusiv la punctele de vînzare duty-free.

Ce alte țări interzic țigările mentolate?


Directiva intră în vigoare în toate piețele din Uniunea Europeană, inclusiv în Marea Britanie. În Spania, fumătorii s-au arătat extrem de nemulțumiți de această interdicție. Mai mult ca atît, comercianții care vor vinde produse de tutun cu mentol în Spania vor primi amenzi în sumă de 10 mii de euro.

Țigările mentolate vor putea fi cumpărate însă și în continuare în Ucraina.

Pentru prima dată, țigările cu aromă de mentol au fost interzise în Brazilia. Canada, la rîndul său, a impus o interdicție la nivel național a țigărilor cu mentol, începînd cu octombrie 2017, iar Massachusetts a devenit primul stat din SUA care a interzis tutunul aromatizat și produsele de vaping, inclusiv țigările cu mentol.

De ce vor dispărea țigările cu aromă de mentol?

Interdicția de comercializare a țigărilor mentolate este o inițiativă a Uniunii Europene și are drept scop descurajarea fumatului în rîndul tinerilor. Experții susțin că tinerii sînt mult mai atrași să încerce pentru prima dată să fumeze anume țigări cu adaosuri gustative, pentru că fumul se inhalează mai ușor, iar aromele reduc din duritatea gustului și mirosului.

Totodată, experții consideră că “prin arderea produsului din tutun, mentolul se transformă în substanțe cancerigene”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load