COVID-19 în MOLDOVA

Termoelectrica se pegătește de sezonul rece

Termoelectrica se pegătește de sezonul rece

Termoelectrica pregătește sursele de producere pentru perioada rece a anului. Au loc lucrări ample de mentenanță a instalațiilor implicate în procesul tehnologic de producere a energiei electrice și termice în regim de cogenerare.

Aceste lucrări vor asigura funcționarea fiabilă a echipamentelor și prestarea neîntreruptă și calitativă a serviciilor de termoficare, în special, în perioada rece a anului, se arată într-un comunicat de presă al întreprinderii, citat de ipn.md.

Potrivit comunicatului, de la începutul campaniei de reparație, angajații Termoelectrica au efectuat lucrări de reparație a armăturii și lucrări de mentenanță a arzătoarelor şi a șuberelor de aer. De asemenea, a fost reabilitat tamburul, instalația de separare a aburului. A fost reparată armătura pe gaz şi alte lucrări.


Totodată, în cadrul Centralei Termice Vest, au fost lansate ample lucrări de reparație a canalului de gaze de la Cazanul de apă fierbinte nr. 2, precum și reparația curentă a unei pompe de rețea. La Centrala Termică Sud sînt desfășurare lucrările de reparație capitală a canalului de gaze de la Cazanul de apă fierbinte nr. 3.

Veaceslav Eni, director general al Termoelectrica, susţine că, an de an, se fac investiţii în modernizarea infrastructurii. „Aceste lucrări sînt prioritare pentru noi pentru că punem în prim plan beneficiile aduse consumatorilor noștri, și anume: creșterea siguranței și a calității serviciilor de termoficare și apă caldă”, a menționat Veaceslav Eni.

Ceea ce ține de îmbunătățirea infrastructurii de livrare a energiei termice, Termoelectrica în vara aceasta reabilitează 11 tronsoane de rețele termice cu lungimea totală de circa cinci kilometri. Suplimentar, în contextul lucrărilor de modernizare a străzii Albișoara, inițiate de primăria Chișinău, Termoelectrica a lansat procesul de modernizare a şapte tronsoane de conducte termice din regiune, cu o lungime de circa 680 de metri.

Activitățile respective fac parte din măsurile Planului de Investiții și Mentenanță pentru anul 2020 și vor dura pînă la mijlocul lunii septembrie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load