COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Termoelectrica ar putea fi amendată pentru facturile exagerate la încălzire

Termoelectrica ar putea fi amendată pentru facturile exagerate la încălzire

ANRE a transmis procesul-verbalul cu privire la contravenție în privința SA „Termoelectrica” instanței de judecată, drept urmare furnizorul energiei termice ar putea fi amendat pentru facturile exagerate la căldură.

​Potrivit unul comunicat emis presei, ANRE a examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat în rețeaua termică de către SA „Termoelectrica” și a verificat corectitudinea emiterii de către furnizor a facturilor. Ca urmare s-a constat că perioada de facturare pentru luna ianuarie 2020 a constituit în medie 32-36 de zile, fapt ce contravine prevederilor Regulamentului privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017, care instituie obligația facturării lunare a consumului de energie termică.

În acest context ANRE, în calitate de agent constatator, a întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție, care a fost contrasemnat de către reprezentanții SA „Termoelectrica” și transmis instanței de judecată pentru adoptarea deciziei și aplicarea amenzii prevăzute de Codul Contravențional.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load