Termenul de trecere la televiziunea digitală terestră a fost prelungit

Termenul de trecere la televiziunea digitală terestră a fost prelungit

În Republica Moldova termenul procesului de tranziţie definitivă la televiziunea digitală terestră a fost prelungit pînă la 1 martie 2020.


Parlamentul a aprobat, în prima ședință a sesiunii curente, modificări ale legislației în acest sens, relatează Noi.md.


Pe 31 decembrie 2017, emisia televiziunii analogice terestre urma să fie înlocuită, în totalitate, cu televiziunea digitală terestră.  Totodată, radiodifuzorii au declarat că nu au instalate multiplexe regionale de televiziune digitală, motiv pentru care au solicitat extinderea termenului.


În context, deputații au aprobat ca termenul-limită de valabilitate a licenţelor de utilizare a canalelor şi frecvenţelor radio pentru televiziunea analogică terestră să fie sincronizat cu termenul de finalizare a tranziţiei stabilit la data de 1 martie 2020, după care licenţele respective nu vor mai putea fi reînnoite.


De asemenea, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va organiza concursuri pentru eliberarea licenţelor de emisie pentru dreptul de difuzare pe canalele de televiziune analogică, neprelungite în anul 2017, precum şi va perfecta din nou licenţele de emisie a căror valabilitate expiră la 1 martie 2020, pentru perioada care nu depăşeşte acest termen.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load