Termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova a fost modificat

Termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova a fost modificat

Guvernul a aprobat înlocuirea subsistemului Viza cu Sistemul Informaţional de Gestionare a Vizelor (SIGV), utilizat de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare.


În vederea ajustării legislației naționale la cea europeană, au fost aprobate o serie de modificări la Regulamentul cu privire la eliberarea vizelor. Astfel, a fost recalculat termenul de aflare a străinilor pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior ei aveau dreptul de ședere în țară în decursul a 90 de zile, într-un termen de șase luni de la data primei intrări în țară. Acum viza va fi valabilă 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.


O altă modificare vizează misiunile diplomatice. În cazul cînd un solicitant este cunoscut pentru integritatea și încrederea pe care o reprezintă, el va putea obține viza Republicii Moldova fără a mai prezenta invitația eliberată de autoritatea compententă pentru străini.


Totodată, conform proiectului, solicitanții vizelor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova nu vor mai fi obligați să prezinte dovada asigurării condițiilor de cazare, întrucît majoritatea solicitanților sînt șoferi de curse lungi, care înnoptează în mașina pe care o conduc.  


Accesarea şi autentificarea în SIGV se va face prin intermediul serviciului guvernamental MPass.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load