Teritoriul Găgăuziei va fi în totalitate protejat de grindină

Teritoriul Găgăuziei va fi în totalitate protejat de grindină

Trei noi instalații anti-grindină, pe care autoritățile din Găgăuzia le-au solicitat, vor permite protecția totală a teritoriului autonomiei de grindină.


Despre acest lucru a declarat șeful departamentului complexului agroindustrial din Găgăuzia, Alexandr Kendigelyan, transmite Noi.md.


El a menționat că consiliul "a acordat o mînă de ajutor" agricultorilor din raionul Comrat, care au fost grav afectați de grindină în 2018.


Apariția unor noi instalații anti-grindină ar putea rezolva problema grindinii. Găgăuzia are nevoie, de asemenea, de încă trei astfel de instalații, scrie portalul de știri Gagauzinfo.MD.


"Ne-am adresat guvernului republicii cu rugămintea de a instala încă trei sisteme anti-grindină - în Dezghinje, Cioc-Maidan și Copceac. Dacă inițiativa noastră va fi susținută, acest lucru va permite protejarea a 100% din teritoriul autonomiei de grindină", a spus Alexandr Kendigelyan.
Reamintim că anul trecut terenurile agricole din Găgăuzia au suferit semnificativ în rezultatul grindinei. Cel mai afectat a fost satul Congazcic.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load