COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Terenurile a sute de țărani, ocupate abuziv de agenți economici afiliați PD-ului

Terenurile a sute de țărani, ocupate abuziv de agenți economici afiliați PD-ului

Terenurile a sute de țărani din Drepcăuți, Briceni, au fost ocupate abuziv de agenții economici acoperiți de PD. Mai mult, aceștia spun că sechestre au fost puse și pe casele de locuit, proprietăți și conturile bancare ale acestora.

„Zilnic la Parlament vin sute de oameni cu zeci de scheme de la fosta guvernare în care oamenii au fost prejudiciați. Cazul de azi este o istorie a cîteva sute de proprietari agricoli din Drepcăuți, Briceni. Peste 600 de terenuri agricole sînt ocupate abuziv de agenții economici acoperiți de PD de la proprietari. Organele din regiune încă sînt capturate. Este protejat de un deputat PD din Parlamentul RM”, a declarat Alexandru Slusari.

Conflictele din Depcăuți ar fi apărut atunci cînd programul „Pămînt” s-ar fi „întărit”, la data de 15 februarie 2015. SRL „Trebozaci” ar fi înșelat proprietarii și prin intermediul semnăturilor false ar fi deposedat țăranii de terenuri.


Oamenii au venit cu un apel către parlamentari să-i ajute să-și recupereze terenurile. Cei 300 de țărani din Drepcăuți susțin că în spatele acestor scheme s-ar afla deputata Violeta Ivanova, prin intermediul cuscrului său, Segiu Melnic și nașul de cununie a copiilor săi, comisarul raionului Briceni, Valentin Pleșca și șeful CNA nord, Tănase Ghenadie.

„Sechestre au fost puse și pe casele oamenilor, conturile bancare și terenurile oamenilor. Oamenii nu au acces la teren din anul 2015. Contractele ar fi fost semnate la Cadastru fără semnătura proprietarilor”, susțin țăranii.

Oamenii ar fi fost amenințați și șantajați de Melnic că vor rămîne fără lucru dacă nu vor susține SRL „Trebozaci”, și dacă nu vor semna toate actele necesare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load