Temperaturi de +20°C. Cum va fi vremea de 8 Martie în Moldova

Temperaturi de +20°C. Cum va fi vremea de 8 Martie în Moldova

Vreme frumoasă şi caldă promit meteorologii în următoarele zile, dar mai cu seamă vineri, 8 martie, cînd este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeii.

Astfel, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), mîine se aşteaptă temperaturi de-a dreptul văratice, mercurul termometrelor ajungînd pînă la 20 de grade de căldură, ziua. Se va încălzi şi noaptea - în această perioadă valorile termice se vor situa între 4-8 grade Celsius.

Sîmbătă şi duminică, deşi va fi la fel de cald, în mare parte de ţară se aşteaptă ploi de scurtă durată. Este vorba, în special, de nordul şi sudul ţării. De luni vremea se va răci, înteţindu-se şi ploile, în toate regiunile ţării, însă meteorologii afirmă că aceste decalaje termice corespund normelor şi încă este prematur să ne deprindem cu temperaturi avansate.

"Martie este o lună destul de capricioasă, cu posibile treceri de la arşiţă la îngheţuri. Trebuie de ţinut cont că în luna martie sînt posibile următoarele fenomene: ceaţă (în medie 2-6 zile), depuneri de chiciură şi polei (1-3 zile), gheţuş (circa cinci zile) şi viscole (o zi). Se pot semnala descărcări electrice, dar probabilitatea lor este mică (nu mai mult de 2-4 cazuri în 10 ani). Dintre fenomenele meteorologice primejdioase, cel mai mare pericol în luna martie îl prezintă vînturile puternice şi ninsorile abundente. Ele se semnalează în medie o dată în şase ani. Sînt posibile, de asemenea, depuneri intensive de polei (în medie o dată în 20 ani) şi viscole puternice (în medie o dată în 40 ani)”, au precizat pentru Moldpres surse de la Serviciul Hidrometeorologic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load