COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Televiziunea Națională va difuza cursuri pentru pregătirea elevilor pentru examene

Televiziunea Națională va difuza cursuri pentru pregătirea elevilor pentru examene

Compania „Teleradio-Moldova” va acorda timp de emisie pentru difuzarea de conținuturi educaționale, necesare pregătirii elevilor din clasa a IX-a și a XII-a pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2020.

La această înţelegere s-a ajuns joi, 19 martie, în urma întrevederii ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, cu reprezentantul Companiei, Rusalina Rusu, transmite NOI.md cu referire la MOLDPRES.

Părţile au convenit asupra difuzării zilnice de către postul public de televiziune TV Moldova 1 a lecțiilor publice de pregătire pentru examenele naționale de absolvire, sesiunea 2020 (clasa a IX-a și a XII-a ), cu posibilitatea reluării tuturor cursurilor, sîmbătă, pe postul TV Moldova 2.

Ministrul a apreciat suportul oferit de „Teleradio-Moldova”, menționînd că „datorită acestor lecții publice, realizate de către experții și autorii de teste, coordonați de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, cu sprijinul tehnic al Centrului Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, toți elevii vor putea beneficia de o resursă suplimentară educațională în vederea pregătirii pentru examenele naționale de absolvire”.


Ministerul Educației, Culturii și Cercetării continuă să identifice resurse digitale educaționale pentru a asigura accesul tuturor elevilor la instruirea la distanță.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova a decis pe 18 martie că procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățămînt general, profesional și universitar, rămîne a fi suspendat pînă la sfîrşitul lunii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load