COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Teatrele, muzeele și bibliotecile din țară te invită să le vizitezi online

Teatrele, muzeele și bibliotecile din țară te invită să le vizitezi online

Tocmai pentru că acum, poate mai mult decît oricînd, avem nevoie de farmecul şi de frumuseţea poveştilor, instituțiile teatral-concertistice, muzeele și bibliotecile din subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pun la dispoziția publicului-spectator, vizitatorilor o serie de concerte, spectacole, resurse digitale, expoziții online.

Astfel, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” postează zilnic pe pagina de Facebook a instituției un spectacol din repertoriul teatrului. Ora și data difuzării este anunțată în cadrul evenimentului creat pentru fiecare spectacol în parte.

Teatrul Național „Mihai Eminescu” (TNME) pune la dispoziția publicului - spectator cele mai îndrăgite piese de teatru din repertoriul instituției. Astfel, accesînd pagina de Facebook a TNME puteți viziona spectacolul „Casa mare” de Ion Druță, „Filumena Marturano sau divorț în stil italian” de Eduardo de Filippo, „Hronicul Găinarilor” etc.


Teatrul „Alexei Mateevici” transmite în fiecare duminică pe pagina de Facebook a instituției cîte un spectacol din repertoriul teatrului.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova oferă utilizatorilor posibilitatea de a accesa pe site-ul instituției, dar și pe rețele de socializare Facebook, Twitter, produse și servicii îmbunătățite la distanță. De asemenea, BNRM pune la dispoziția tuturor bibliotecarilor din țară accesul la Repozitoriul Național Tematic în Biblioteconomie și Științe ale Informării din Republica Moldova.

Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă” vine în sprijinul părinților postînd pe pagina de Facebook a instituției aplicații educative pentru copii.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei pune la dispoziția publicului o serie de fotografii în care este redat Chișinăul secolului XIX.

Inițiativa vine din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în contextul sistării accesului publicului în instituțiile de cultură din țară, în scopul prevenirii răspîndirii epidemiei de virus COVID-19.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load