COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Taxa locală pentru comerțul de tutun, majorată

Taxa locală pentru comerțul de tutun, majorată

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat joi majorarea taxei locale la comercializarea produselor din tutun, în magazinele cu o suprafață mai mare de 20 de metri pătrați. Acestea vor crește de la 20 de mii la 50 de mii de lei.

Astfel, taxa locală în municipiul Chișinău pentru comercializarea produselor din tutun va constitui 10.000 lei pe an în cazul magazinelor mici de până la 20m2, inclusiv gheretele. Vînzarea acestor produse va fi posibilă doar dacă magazinele se află la distanțe ma mari de 200 de metri de la instituțiile medico-sanitare și cele de învățământ, scrie tv8.md.

50.000 lei pe an vor achita magazinele mai mari de 20m2, inclusiv supermarketurile. Vânzarea va fi posibilă indiferent de locație.


De asemenea, va fi aplicată taxa locală de 5.000 lei pe an pentru HoReCa (cu până la 50 locuri de deservire) și 10.000 lei pe an pentru HoReCa (cu peste 50 locuri de deservire).

Taxa se aplică pentru fiecare aparat de casă.

„Foarte multe gherete cu țigări au fost evacuate în ultimele 6 luni. O altă parte de gherete au fost forțate de Primărie să nu mai comercializeze produsele din tutun. Însă fumătorii oricum cumpără țigări, și le cumpără din magazine. Consilierii au majorat echitabil taxa pentru magazine. Acum, fiecare magazin poate să decidă – să se dezică de vânzarea țigărilor, sau să majoreze prețul țigărilor, sau să acopere singuri această taxă. Una din politicile reducerii consumului de tutun este scăderea numărului punctelor de acces la țigări. Prin majorarea taxelor locale – ar putea să se reducă numărul acestora. Dacă nu se reduc, atunci oricum e un venit la bugetul municipal” , consideră Rodion Gavriloi, membru al Consiliului Național Coordonator în domeniul Controlului Tutunului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load