Sute de medalii, obţinute de vinurile moldoveneşti în anul 2018

Sute de medalii, obţinute de vinurile moldoveneşti în anul 2018

Vinurile moldoveneşti sînt tot mai apreciate peste hotare. Acestea au obținut în 2018 un număr record de medalii la competițiile internaționale.


Potrivit Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, în total, companiile vinicole din Moldova au cucerit 673 de distincţii anul trecut. Numărul acestora este dublu faţă de 2017 cînd producătorii moldoveni au primit 362 de medalii.


572 de distincţii au fost cîştigate la concursuri internaţionale în ţări precum Germania, Maria Britanie, Franţa, Belgia, Austria, Polonia. Alte 100 de medalii au fost cucerite la concursul Black Sea Region Wines &Spirits Contest, organizat la Chișinău sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului.


Companiile care stau în fruntea clasamentului privind numărul de medalii obţinute nu s-a schimbat faţă de anul precedent. 


Participarea la concursurile internaționale și locale a fost sponsorizată de Oficiul Național al Viei și Vinului și Proiectul Ameliorarea Competitivității din Moldova, finanțat de USAID și Ambasada Suediei.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load