Sute de gherete au fost evacuate din capitală în ultimul an

Sute de gherete au fost evacuate din capitală în ultimul an

Mai multe gherete în care se comercializau țigări au fost evacuate din sectorul Ciocana al Capitalei. Printre acestea se numără și cîteva care erau amplasate în apropierea școlilor și grădinițelor din sector.

Proprietarul celor 13 tonete avea autorizațiile expirate și a ignorat solicitările autorităților, astfel că reprezentanții preturii au început evacuarea forțată.

Proprietarul gheretelor, Mihail Cebanu este consilier municipal din partea Partidului Liberal. Acesta nu s-a prezentat la fața locului, iar cînd a fost contactat, a refuzat să vorbească cu presa.


"Pînă acuma am evacuat 5 gherete. Beneficiarul a fost de regulă preîntîmpinat, a fost înștiințat legal. Toate avizele le-a recepționat și a fost informat pentru a evacua benevol. Nu s-a conformat prescripțiilor, am început evacuarea forțată a gheretelor", a menţionat  Nicolae Paiu, arhitect-șef, sectorul Ciocana.


Pentru evacuarea unui chioșc, municipalitatea cheltuie între 2.500 și patru mii de lei, în funcție de dimensiunile gheretei. Proprietarii le pot recupera după ce achită cheltuielile de demontare. 


"sînt evacuate gheretele la care au fost expirate schema de amplasare, care sînt amplasate pe străzile principale ale sectorului Ciocana și care încalcă legea cu privire la tutun. Aceste gherete sînt evacuate la întreprinderea municipală prestarea serviciilor pretorului Ciocana", a precizat Sinigla Scolnic, pretorul sectorului Ciocana.


Anul trecut, doar în sectorul Ciocana au fost demontate 136 de gherete, iar în primele luni ale anului 2019 au fost evacuate 32 de chioşcuri. În total, în Capitală sînt în jur de două mii de gherete.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load