COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sute de curse de microbuze din Moldova își vor opri azi activitatea

Sute de curse de microbuze din Moldova își vor opri azi activitatea

Cîteva sute de curse de microbuze de călători din R. Moldova își vor sista miercuri, 9 octombrie, activitatea în semn de protest față de refuzul Ministerului Economiei de a majora tariful la serviciile prestate.

Potrivit organizatorilor, 250 unități de transport vor protesta în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și tot atîtea nu vor circula în localitățile din R.Moldova.

Protestul va începe la ora 12:00 în Piața Marii Adunării Naționale, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.


Transportatorii cer dublarea prețurilor la bilete în Chișinău și pe rutele naționale.

Pe de altă parte, Guvernul dezaprobă greva transportatorilor, considerînd că pasagerilor trebuie să li se asigure condiții civilizate de călătorie, microbuze și autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri. Doar după îndeplinirea acestor condiții, se poate de discutat despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor, se spune într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Potrivit aceleași surse, autoritățile lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere. Proiectul va fi supus consultărilor publice.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load