Sute de bibliotecari, instruiți de către angajații Bibliotecii Naționale

Sute de bibliotecari, instruiți de către angajații Bibliotecii Naționale

Circa 650 de bibliotecari din întreaga țară au fost instruiți în 2018 de către colaboratorii Bibliotecii Naționale la Centrul de formare continuă în Biblioteconomie și Științe ale Informării al instituției.


În cursul ediției I-a a Galei Formatorilor BNRM, 17 angajați ai instituției, care timp de un an și jumătate au fost instruiți în cadrul Centrului sus-numit, au primit astăzi certificate de atestare și diplome de merit ”pentru contribuția deosebită la formarea profesională continuă a personalului de specialitate din biblioteci, iar Diana Silvestru a fost desemnată formatorul anului.


Solicitată de Moldpres, directorul BNRM, Elena Pintilei a menționat că odată cu intrarea în vigoare a Legii cu privire la biblioteci, instituția și-a aprofundat rolul de centru biblioteconomic național și va contribui la formarea și dezvoltarea competențelor profesionale ale angajaților nu numai din cele 1300 de biblioteci publice din țară, ci din toate cele circa 4.000  de  biblioteci din cadrul sistemului național de biblioteci.


Potrivit sursei citate, Gala Formatorilor BNRM are ca scop de a stimula formarea profesională continuă a personalului de specialitate din cadrul bibliotecilor, precum și de a prezenta impactul formării formatorilor. Activitățile educaționale ale formatorilor vor fi desfășurate în incinta Centrului de formare profesională continuă, dar vor avea loc activități și în teritoriu.


La rîndul său, directorul Centrului de formare profesională continuă în Biblioteconomie și Științe ale Informării, Ludmila Corghenci, a afirmat că bibliotecarul este reprezentantul acelei profesii, care poate cel mai mult trebui să învețe, și să învețe nu atît pentru sine, cît pentru vizitatorii bibliotecilor. ”În ultima perioadă la Biblioteca Națională s-a investit foarte mult pentru a crea o echipă de formatori, care ar putea merge și în teritoriu, dar și aici în spațiul funcțional al Centrului, pentru a organiza activități educaționale în funcție de necesitățile bibliotecarilor. Aceste activități vor fi desfășurate în baza unor analize, studii,  care vor fi efectuate asupra personalului de specialitate, fiindcă trebuie să-i dai omului ceea de ce are el nevoie”, a mai spus Ludmila Corghenci.


Centrul de formare profesională continuă în Biblioteconomie și Științe ale Informării a  fost înființat în 2017. În 2015, cu suportul Programului Novateca, în cadrul Bibliotecii Naționale a fost deschis Centrul de Statistică, Cercetare și Dezvoltare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load