Surse: Lecari candidează la funcția de vicepreședinte al Interpol

Surse: Lecari candidează la funcția de vicepreședinte al Interpol

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, candidează la funcția de vicepreședinte al Interpol.


Surse ale TV8.MD spun că acesta candidează pentru regiunea Europa. Actualmente, Fredolin Lecari activează în Comitetul Executiv al Interpol din partea Republicii Moldova și a fost ales în 2017, la Adunarea Generală a Interpolului de la Beijing, numire care a provocat atunci multe discuții la nivel internațional.


La aceeași funcție candidează și Sarka Havranova, director al Diviziei de Cooperare Polițienească Internațională, reprezentant al Republicii Cehe.


Potrivit surselor TV8, Lecari ar fi promovat în această funcție de fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc pentru ca acesta să-și rezolve problemele la Interpol.


Presa străină scria în 2017, citată de presa locală, că în cadrul reuniunii celei de-a 86-a Adunări Generale a Interpolului de la Beijing din 26-29 septembrie 2017 autoritățile moldovenești au organizat o mare sărbătoare pentru a-și promova reprezentantul la conducerea Interpol în persoana lui Fredolin Lecari. Atunci se vorbea despre faptul că mai mult de două tone de coniac, vodcă și vin au fost aduse special de către companiile aeriene din Turcia pentru a promova această destinație în Beijing. Toată această încărcătură ar fi fost adusă de la Chișinău la Beijing sub acoperirea poștei diplomatice.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load