Supraveghere video la casele de schimb valutar din Moldova

Supraveghere video la casele de schimb valutar din Moldova

Casele de schimb valutar din Moldova vor fi obligate să instaleze camere de supraveghere video și să asigure înregistrarea video a activității de schimb valutar cu persoanele fizice, pe tot parcursul timpului de lucru, în regim online.


Acest lucru este prevăzut de modificările la legislația în vigoare, elaborate de Banca Națională a Moldovei, prezentate pentru consultări publice, transmite NOI.md.

În special, Banca Centrală vrea să oblige unitățile de schimb valutar să instaleze sisteme de supraveghere video pe durata întregii activități, pentru ca acestea să activeze în strictă conformitate cu prevederile legale și ca să nu admită încălcări ale drepturilor clienților, în particular, în partea ce se referă la revocarea operațiunilor de schimb valutar.

Conform modificărilor propuse, înregistrările video trebuie să fie realizate la fiecare ghișeu la care sînt efectuate operațiunile de schimb valutar în numerar cu persoanele fizice. Camerele video trebuie să înregistreze cel puțin data, ora și minutele fiecărei operațiuni de schimb valutar, precum și să permită vizualizarea casierului și a persoanei care efectuează operațiunea de schimb valutar.
 


Înregistrările video ale unității de schimb valutar vor trebui să fie păstrate, în formă digitală, fiind respectată securitatea, cel puţin 10 zile calendaristice şi să fie prezentate pentru verificare la solicitarea organelor de control valutar.În preajma fiecărei camere de supraveghere video, urmează a fi afișat un semn/pictogramă adecvată, care să conțină o imagine reprezentativă, ce va semnaliza clar existența acestor camere video.Banca Națională a Moldovei va fi în drept să stabilească, în urma adoptării modificărilor, cerințe suplimentare referitoare la supravegherea și înregistrarea video a activității de schimb valutar.

În caz de defecțiune tehnică a sistemului de supraveghere și înregistrare video a activității de schimb valutar sau în cazul altor incidente, care au dus la imposibilitatea supravegherii și înregistrării video, unitatea de schimb valutar este obligată să înregistreze aceste cazuri într-un registru special.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load