COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Suma uriașă pe care o va primi o judecătoare drept indemnizație de concediere

Suma uriașă pe care o va primi o judecătoare drept indemnizație de concediere

O fostă magistrată urmează să beneficieze de o îndemnizație unică de concediere în sumă de 327.140,07 lei. Pentru asta, Judecătoria Chișinău a cerut CSM-ului să-i ofere bani din rezervă.

Banii au fost solicitați pentru achitarea indemnizației unice de concediere a fostei judecătoare, Cornelia Vîrlan, care a activat în cadrul Judecătoriei Chișinău. Aceasta a fost eliberată din funcție în iulie 2019, transmite agora.md.

Pentru activitatea de 22 de ani în funcția de judecător, Corneliei Vîrlan i-a fost calculată îndemnizația unică de concediere în sumă de 327.140,07 lei din care: indemnizația constituie 256.580,50 lei; contribuții de asigurări sociale – 59.013,52 lei; prima de asigurare obligatorie de asistență socială medicală – 11.546,12 lei.


Potrivit Legii cu privire la statutul judecătorului, judecătorului demisionat sau pensionat i se plătește o indemnizație unică de concediere egală cu 50% din produsul înmulțirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucrați în funcția de judecător. Totodată, în calculul indemnizației unice de concediere pentru judecătorul demisionat şi reîntors în funcție se ia timpul activității în funcția de judecător de la data încetării ultimei demisii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load