COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Subvenții pentru agenții economici care vor angaja persoane cu dizabilități

Subvenții pentru agenții economici care vor angaja persoane cu dizabilități

Angajatorii care vor crea locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități vor beneficia de subvenții lunare în sumă de 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, în decurs de șase luni, pentru fiecare șomer angajat.

Două programe de facilitare a ocupării șomerilor, a fost lansate astăzi de către Ministerul Sănătății, și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cu asistența proiectului ”Promovarea ocupării tinerilor” al Organizației Internaționale a Muncii (ILO).

Cele două programe vor fi implementate pe parcursul a șase luni cu titlu de proiect-pilot și prevăd subvenționarea locurilor de muncă pentru persoanele social-vulnerabile și subvenționarea angajatorilor pentru crearea sau adaptarea unui loc de muncă pentru persoanele cu dizabilități.


Totodată, angajatorii vor beneficia de compensarea a 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Beneficiarii programelor vor fi în jur de 135 de persoane cu vîrsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, din categoriile supuse riscului de excluziune socială, inclusiv persoane cu dizabilități din rîndul șomerilor înregistrați la ANOFM.

Potrivit Raisei Dogaru, directoarea ANOFM, acest este destinat următoarelor categorii de șomeri: persoanele cu dizabilități, persoanele eliberate din locurile de detenție, victimele traficului de ființe umane, persoanele care luptă cu consumul de substanțe, victimele violenței în familie și alte categorii vulnerabile. Subvenția se va acorda în scopul compensării parțiale a salariului șomerului angajat.

Ludmila Iachim, directoarea executivă a Asociației “Motivație” , a menționat că deși în R. Moldova există mai multe legi care garantează dreptul persoanelor cu nevoi speciale la piața locurilor de muncă, majoritatea antreprenorilor evită angajarea lor.

Programele pilot vor fi realizate cu suportul financiar și metodologic al Organizației Internaționale a Muncii, în cadrul proiectului „Promovarea ocupării tinerilor”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load