COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA îl acoperă pe Plahotniuc

SUA îl acoperă pe Plahotniuc

Președintele PCRM este interesat de motivul pentru care Plahotniuc a ajuns în Statele Unite, o țară care condamnă corupția, mafia și crima organizată.

Reiese că această țară îl acoperă. Prin urmare, va trebui să așteptăm extrădarea lui mult timp. Opinia aparține liderului PCRM Vladimir Voronin și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Glavnoe” cu Lilia Buracovschi de pe postul de televiziune TVC-21, transmite enews.md

„Procuratura Generală a cerut extrădarea lui Plahotniuc. Credeți că va fi extrădat?”, a întrebat moderatoarea.

„Nu chiar. În primul rînd, el are mai multe pașapoarte. În al doilea rînd, să începem de la început. De ce el a ajuns anume în SUA și nu în altă țară? Reprezentantul SUA și toți cei care au venit la noi au condamnat corupția, mafia, grupările criminale organizate, și bandele care de zece ani stau în Parlament. Există și cei care au stat puțin în închisoare, iar acum vor intra din nou în business, deoarece la noi politică este business”, a spus politicianul.

„De ce Plahotniuc nu a ajuns în altă parte, ci în SUA?”, a întrebat prezentatoarea.

„Este o întrebare la care nu am răspuns. De aceea mă îndoiesc că va fi așa cum a scris Procuratura. Atunci cînd ambasadorul a fost întrebat: De ce? El a spus că nu există nicio cerere de comisie rogatorie.

„Credeți că el ar trebui adus în Moldova, astfel încît să răspundă pentru tot ce a făcut?

„Sigur. Dar problema este că dosarul penal a fost intentat doar acum. Și eu nu știu în baza cărui fapt și cum, altfel ei nu ar putea să ceară SUA extrădarea lui. Nu știu de ce este acuzat. Și nu sînt sigur că problema va fi soluționată, în special în viitorul apropiat”.

„Va fi extrădat Ilan Șor în Moldova”, a întrebat Buracovchi.

„Cunoașteți că Israelul are propriile legi. Ei nu-și extrădează proprii cetățeni. Deși presa scrie că există opțiuni. Nu știu despre ce este vorba”, a spus Voronin.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load