COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

SUA au donat grădinițelor din sudul Moldovei termometre fără contact

SUA au donat grădinițelor din sudul Moldovei termometre fără contact

336 termometre fără contact a înmînat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, Derek J. Hogan, instituțiilor preșcolare din Găgăuzia.

Lotul de dispozitive a fost livrat astăzi uneia dintre grădinițele de la Comrat care a fost vizitată de diplomatul american și bașcanul Găgăuziei, relatează Noi.md.

Existența termometrelor fără contact este o condiție obligatorie impusă de Comisia pentru Situații Excepționale pentru reluarea activității grădinițelor, a menționat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.


Șefa autonomiei a specificat că dispozitivele procurate de Ambasada SUA este un ajutor substanțial pentru autoritățile publice locale responsabile pentru funcționarea grădinițelor.

„Recent dl Ambasador s-a aflat în Găgăuzia într-o vizită de lucru în cadrul ceremoniei de înmînare spitalelor a utilajului și mijloacelor de protecție împotriva noului coronavirus. Atunci noi am discutat chestiunile ce țin de sistemul de educație. Astăzi beneficiem de un sprijin substanțial – dispozitivele necesare pentru urmărirea sănătății copiilor”, a explicat Irina Vlah.

Ambasadorul Derek Hogan a specificat că dispozitivele sînt înmînate Găgăuziei din numele Guvernului și poporului SUA.

„Noi vedem cum Găgăuzia și întreaga Moldova luptă cu pandemia de COVID-19. Sîntem bucuroși să ne alăturăm eforturilor voastre și să asigurăm siguranța copiilor”, a spus diplomatul.

În Găgăuzia funcționează 54 de instituții preșcolare și 3 gimnazii-grădinițe.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load