COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sturza: SUA pregătesc expulzarea lui Plahotniuc

Sturza: SUA pregătesc expulzarea lui Plahotniuc

„Expulzarea nu înseamnă extrădare, el este o persoană nedorită acolo. Și el trebuie să decidă unde va pleca. În țările arabe, în Africa. Nu este atît de ușor să o faci, pentru că nu toată lumea vrea să-și strice reputația”. Este declarația politicianului și omului de afaceri, fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, și a fost făcută în cadrul programul ”Glavnoie” cu Nina Dimoglo la TVC-21, relatează eNews.

-Plahotniuc este situat în America. Există informații conform cărora acesta deține materiale despre politicienii moldoveni, informații importante pentru Statele Unite. Și se mai spune că în ultimii ani, Statele Unite nu au deportat din țară niciun oligarh.

„Vreau să menționez că niciunul dintre oligarhii spațiului post-sovietic nu a fost onorat să figureze în comunicatul de presă al Departamentului de Stat. A fost făcută o declarație specială privind corupția și criminalitatea organizată, în care a fost implicat Vlad Plahotniuc”.


-Dar mulți spun că aceasta nu l-a afectat?

”L-a afectat. Nu întreb analiștii politici din Moldova. Procesul a început. SUA este un stat de drept. Dacă ai bani, un avocat bun, acest proces poate continua ani de zile. Asta nu înseamnă că președintele sau secretarul de stat au ordonat cuiva să-l extradeze”.

Sturza consideră că Plahotniuc a epuizat ideea anti-rusească.

„Vladimir Putin nu iartă nimic. Întoarcerea avionului lui Rogozin a fost un punct de neîntoarcere pentru Plahotniuc. Naivitate completă a lui Dodon și Plahotniuc, dacă au crezut că cineva din Federația Rusă va coopera și susține vreo guvernare cu participerea lui Plahotniuc”

Fostul prim-ministru consideră că oligarhul fugar cu familia sa va fi cel mai probabil expulzat din Statele Unite și trebuie să-și găsească un nou loc de reședință. O țara arabă, Africa. Deși astăzi în același Dubai, este puțin probabil că vor dori să-l primească.

„Cînd vorbim despre oameni ca Șor, Plahotniuc, ei sînt foarte importanți pentru noi. Și nu pentru țările în care se află. Nu au nevoie de probleme de reputație pentru a-i proteja într-un fel ”, a spus Sturza.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load