COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studenții de la medicină luptă cu noul coronavirus (FOTO)

Studenții de la medicină luptă cu noul coronavirus (FOTO)

Dacă nu noi atunci cine? Este întrebarea care și-au pus-o mai mulți studenți și rezidenți de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” care au decis să devină voluntari în perioada pandemiei.

Viitorii lucrători medicali nu au putut sta deoparte și au decis să-și ajute colegii cu experiență în lupta cu COVID-19, astfel, în timp ce unii activează la Centrul COVID-19 de la Moldexpo, iar alții la Linia Verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, transmite știri.md.

Circa 200 de studenți din anul III de la Facultatea de Medicină nr. 1 oferă suport medicilor de familie și epidemiologilor din toată țara în completarea și gestionarea fişelor epidemiologice on-line.


Totodată, 352 de studenți activează în instituțiile medico-sanitare, dintre care 40 în Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

În diminețile în care se îndreaptă spre Centrul de triere COVID-19, Olga Clipii speră că numărul celor suspectați de boală va scădea.

Studenta din anul 5 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” nu a putut rămîne indiferentă la nevoile oamenilor și ale sistemului medical și a decis să acorde ajutor pacienților cu simptome specifice noului tip de coronavirus.

„Într-o astfel de perioadă complicată pentru omenire, viitorii medici ar trebui să acorde ajutor fără a aștepta să fie remunerați”, este de părere tînăra care afirmă că, în cazul ei, responsabilitatea socială a învins frica de infectare.

„Atunci cînd intrăm în tură primim echipament nou, steril. Ni se oferă un combinezon, mască, mănuși și ochelari de protecție. Combinezonul nu este foarte comod, dar atunci cînd avem mult de muncă, uităm de incomodități”, spune studenta Olga Clipii.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load