COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Student, despre cum au fost lecțiile de la distanță (VIDEO)

Student, despre cum au fost lecțiile de la distanță (VIDEO)

Pandemia provocată de noul coronavirus a însemnat o provocare pentru fiecare cetățean, chiar și pentru studenți. Aceștia au fost nevoiți ca, într-un timp record, să se obișnuiască cu studiile de la distanță și să obțină și rezultate bune, în același timp.

Intervievat de Noi.md, Laurențiu Racu, student și membru al Biroului de Administrare la Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, spune că studiile de la distanță nu l-a afectat în niciun fel, reușind chiar să înceapă proiecte noi.

„Cei care vor, pot sta în siguranță. Noi am dat și teste. La noi examenul final a fost anulat, dar oricum s-au făcut teste, fiecare profesor a oferit lucruri individuale, referate mai mari, ele s-au verificat un pic mai minuțios. În cazul de față te simțeai sigur. De la începutul pandemiei, cînd a apărut ideea învățămîntului online ne părea problematic din perspectiva notelor. Mulți studenți se temeau, mai ales bursierii, că vor apărea studenți care nu vin niciodată la ore și o să aibă note foarte bune. Dar nu este așa. Restanțierii au rămas restanțieri. Cei care nu au reușit în primul semestru să obțină rezultate, nici în semestrul doi nu le-au obținut. Ei sînt restanțieri și dau restanțele acum. Profesorii monitorizau fiecre lecție online și cînd cineva răspundea, profesorul ruga ca să fie pornită camera. Se observă cînd tu citești și cînd tu știi informația. Te simțeai în siguranță, stînd acasă. Puteai să-ți faci toate activitățile. Aveai timp pentru mult mai multe, pentru alte proiecte. Pandemia nu trebuie folosită ca o scuză”, a spus Laurențiu.


Amintim că, odată cu confirmarea primului caz de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul țării noastre, toți elevii și studenții au rămas izolați acasă, continuîndu-și studiile de la distanță. Nu este încă sigur dacă aceștia vor putea reveni pe băncile școlilor sau universităților de la 1 septembrie.

Acest articol aparține în totalitate portalului de știri Noi.md și este protejat prin legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se face doar cu citarea sursei și cu LINK ACTIV către pagina acestui articol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load