TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stratulat, despre coronavirus: Se face prea multă panică în jurul acestui virus

Stratulat, despre coronavirus: Se face prea multă panică în jurul acestui virus

Epidemia de coronavirus nu este într-atît de periculoasă, precum se vehiculează în ultimele săptămîni. De această părere este medicul pediatru Mihai Stratulat, care a spus că defapt rujeola ar trebui să ne alarmeze, fiind o infecție virală acută, extrem de contagioasă.

„Păreea mea este că se face prea multă panică în jurul acestui virus. În China, acolo unde este focarul mai înțeleg să fie panică, nu înțeleg de ce este la noi. Virusul nu este atît de contagios precum ar fi rujeola. De rujeola nu se teme nimeni, cu toate că ea este mai periculoasă. Despre filtrele în aeropoarte eu cred că este suficient”, a spus medicul în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.


Despre produsele care ajung în R. Moldova prin intermediul renumitei platforme „AliExpress”, Stratulat de asemenea a precizat că nu este cazul să ne alarmăm.

„Virusul în mediu ambiant trăiște două ore. Iar dacă este să calculăm în cît timp ajunge coletele în R. Moldova virusul ăsta a murit de zece ori. Nu trebuie să ne temem de asta. Perioada de incubare este de la 7 la 14 zile”, a mai precizat specialistul.

Medicul a mai menționat și cine ar putea fi predispus să se îmbolnăvească de virusul ucigaș, care a apărut în China.

„Foarte mult depinde de starea de sănătate a persoanei. Dacă are probleme asociate de sănătate, careva boli cronice, atunci o să se manifeste mai agresiv și atunci poate să ducă și la deces. Dacă este un om sănător, există toate șansele ca acesta să fie tratat”, a punctat Mihai Stratulat.

Numărul deceselor în lume provocate de coronavirus a ajuns la 170. Pînă acum, cazuri de îmbolnăviri au fost înregistrate în cel puțin 16 țări ale lumii, însă decese s-au înregistrat doar în China.

Între timp renumita platformă virtuală chineză „AliExperss” a stopat temporar livrările de produse din cauza infecției de coronavirus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load