TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sternioală rămîne în libertate

Sternioală rămîne în libertate

Fostul judecător al Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală rămîne în libertate.

Demersul procurorilor, care au cerut plasarea lui în arest preventiv pentru 30 de zile, a fost respins de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Sternioală nu comentează, iar avocații lui nu înțeleg insistența procurorilor.

Avocații lui Sternioală spun că nu le este clară cererea procurorilor privind arestul preventiv pentru 30 de zile, scrie Noi.md cu referire la jurnaltv.md.


Oleg Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie 2019. Hotărîrea Consiliului Superior al Magistraturii din 4 noiembrie, prin care el a fost lipsit de imunitate, iar apoi reținut, a fost suspendată de Curtea de Apel Chișinău. Sternioală este cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari. Temei pentru începerea urmării penale au servit investigațiile jurnalistice privind averea fostului judecător al Curții Supreme de Justiție, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului. Verificările premergătoare anchetei arată că judecătorul CSJ a acumulat împreună cu membrii familiei sale venituri de aproximativ 7 milioane de lei pe parcursul unei perioade de referință. Familia lui Sternioală a cumpărat bunuri de lux de circa 13,8 milioane de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load