TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Sternioală „a pus piciorul în prag” ca să poată fugi: Urma să-i fie evaluată casa

Sternioală „a pus piciorul în prag” ca să poată fugi: Urma să-i fie evaluată casa

Fostul judecător de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), Oleg Sternioală, cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari, „s-a eschivat de la organul de urmărire penală” care urma să evalueze valoarea imobilului în care acesta locuiește.

Procurorul Roman Statnîi, cel care gestionează dosarul penal pe numele lui Sternioală, a declarat pentru Ziarul de Gardă că fostul judecător de la CSJ a interzis accesul membrilor grupului de urmărire penală în imobil, invocînd diferite pretexte, ca spoi să fugă de acasă și să nu mai răspundă la apelurile telefonice.


„Dumnealui (Oleg Sternioală, n.r.), la ora 8.30 dimineață, 9 ianuarie era acasă, în prezența avocaților. Dumnealui a fost citat anterior pentru a se prezenta. A refuzat însă să ofere accesul organului de urmărire penală (în interiorul casei, n.r.), invocînd diferite motive, situații și circumstanțe. Ulterior, acțiunile de urmărire penală au fost reluate, însă acesta s-a eschivat și nu a mai răspuns la telefon, fugind. După aceea a fost dispusă citarea acestuia pentru azi dimineață, la ora 8.30 cu înmînarea citației oficiale prin intermediul soției acestuia”, a declarat procurorul Roman Statnîi, care a mai precizat că în cazul în care Sternioală nu se va prezenta, organul de urmărire penală va decide asupra desfășurării acțiunilor forțat, cu spargerea ușii.

Cei doi avocați ai lui Oleg Sternioală nu au răspuns nici la apelurile repetate, dar nici la mesaje.

La trei ani și jumătate după ce ZdG a scris că judecătorul Oleg Sternioală locuiește într-un imobil de lux, nedeclarat, înregistrat pe numele părinților săi pensionari, organele de drept au inițiat o cauză penală.

Procurorii au stabilit că judecătorul a fost cel care a procurat imobilul avînd o procură de la tatăl său, decedat între timp, iar banii folosiți în această tranzacție ar proveni din surse ilegale. Aceștia au mai descoperit că, în ultimii ani, familia Sternioală a raportat venituri oficiale în valoare de 7,08 milioane de lei, dar, concomitent, a achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășește suma de 13,8 milioane de lei.

Oleg Sternioală a fost reținut la 4 noiembrie, ulterior fiind eliberat din arest și cercetat în stare de libertate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load