Statul va oferi ajutoare materiale veteranilor de război

Statul va oferi ajutoare materiale veteranilor de război

Astăzi, 14 februarie, Cabinetul de Miniştri a aprobat Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi de plată a ajutorului material, care prevede modificarea mecanismului de acordare a acestui, notează Noi.md.

Astfel, în acest an vor primi un ajutor material unic, în sumă de 1000 de lei, persoanele cu dizabilităţi urmare a războiului din Afganistan, victimele reabilitate ale represiunilor politice din anii 1917-1990, persoanele cu dizabilităţi în urma acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, persoanele cu dizabilităţi în urma participării la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Totodată, participanții la cel de-al Doilea Război Mondial vor beneficia de un ajutor material anual de 10.000 de lei, iar persoanele antrenate în deminarea teritoriului şi a obiectelor, în perioada respectivă, vor primi cîte 5.000 de lei.

Numărul total al beneficiarilor de ajutor material din partea statului se estimează la 13.590 de persoane. Pentru achitarea ajutorului material anual şi a compensaţiei parţiale a cheltuielilor, în bugetul de stat pentru anul 2018 sînt prevăzuți peste 22 de milioane de lei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load