Statul i-a golit conturile unui judecător condamnat pentru corupție

Statul i-a golit conturile unui judecător condamnat pentru corupție

Curtea de Apel s-a pronunțat în dosarul magistratului din cadrul Judecătoriei Drochia, condamnat anterior la șapte ani de închisoare pentru corupție, notează Noi.md.


Instanța a respins apelurile inculpatului, menținînd în vigoare hotărîrea primei instanțe. Totodată, Curtea de Apel Bălți a admis apelul procurorului în ceea ce privește măsurile asiguratorii, prin care magistratului i s-a confiscat în contul statului suma de 6400 de euro. Potrivit procurorilor, această sumă provine din infracțiuni. De asemenea, Curtea de Apel a menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la judecător în valoare de 2600 de dolari și 1150 de euro.


Termenul pedepsei va fi calculat din momentul reținerii la expirarea tuturor căilor de atac. Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.


Amintim că judecătorul din cadrul Judecătoriei Drochia a fost condamnat la 7 ani închisoare, amendat cu 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia de comiterea infracţiunii de corupere pasivă.


Magistratul a fost reţinut în primăvara anului 2016, după ce procurorul general a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii pentru a efectua percheziții pe acest dosar.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load