TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Statistici îngrijorătoare cu privire la răspîndirea bolilor cardiace în Moldova

Statistici îngrijorătoare cu privire la răspîndirea bolilor cardiace în Moldova

De la începutul anului 2019, în Republica Moldova, de afecţiuni al aparatului circulator au decedat 21603 persoane.

În structura deceselor cauzate de bolile sistemului cardiovascular (circulator) predomină: cardiopatia ischemică (52,6%, 11365 persoane), bolile cerebro-vasculare (24,3%, 5227 persoane), infarctul miocardic acut (8,7%,1885 persoane), cardiopatia hipertensivă (9,8%, 2126 persoane), arată datele prezentate de Ministerul Sănătății.

În Republica Moldova, bolile cardiovasculare se plasează constant pe primul loc printre cauzele de deces și reprezintă circa 58% din totalul deceselor înregistrate la nivel național.


„Bolile cardiovasculare sînt astăzi cel mai mare și de temut ucigaș din lume. Făcînd doar cîteva modificări minore în viața noastră, putem reduce riscul de boli cardiovasculare și accident vascular cerebral, precum și îmbunătăți calitatea vieții, astfel promovînd un bun exemplu pentru generațiile viitoare”, se spune în comunicat.

Bolile cardiovasculare, inclusiv bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, sînt principala cauză a morții din lume, care revendică 17,9 milioane de vieți în fiecare an. Se estimează că pînă în anul 2030, această cifra va atinge 23 de milioane de vieți curmate.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Inimii și în această zi vor fi organizate un șir de activități și evenimente în întreaga lume pentru a spori nivelul de cunoștințe despre prevenirea mortalității premature cauzată de bolile cardiovasculare. Oamenii sînt îndemnați să fie Eroii Inimii, făcînd o promisiune din inimă celor care-i iubesc și de care le pasă: o promisiune de a mînca mai sănătos, de a deveni mai activ, de a renunța la fumat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load