COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Statistică sumbră. Alte cinci persoane au murit din cauza COVID-19

Statistică sumbră. Alte cinci persoane au murit din cauza COVID-19

Ministerul sănătății anunță decesul a înco cinci persoane infectate cu COVID-19.

O primă victimă a virusului este un bărbat de 80 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 22.04.2020, în stare gravă. Pneumonie interstițială bilaterală, evoluție gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială gr. III. O altă victimă este o femeie de 72 ani, din r-nul Orhei, transferat de la IMSP SR Orhei, la IMSP Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 17.04.2020, în stare gravă. Comorbidităţi: Diabet zaharat, cardiomiopatie hipertensivă si pulmonară, hipertensiune arterială gr. III. Cea de-a treia victimă este o femeie în vîrstă de 37 ani, din r-nul Orhei, transferată de la SR Orhei la Spitalul Clinic Republican pe data de 10.04.2020. Pneumonie virală, bilaterală, detresă respiratorie, disfuncţie renală, hepatică.

Decesul cu numărul 93 este o femeie de 39 ani, din r-nul Dubăsari, Transnistria. Comorbidităţi: diabet zaharat, cardiomiopatie, insuficienţă renală cronică, iar decesul cu numărul 94 este un bărbat în vîrstă de 73 ani, din Tiraspol. Comorbidităţi: cardiomiopatie aterosclerotică.


Totodată, astăzi, a avut loc testarea intensivă în cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilităţi din raionul Dubăsari, unde au fost înregistrate 37 cazuri pozitive.

Reamintim că astăzi au fost înregistrate 194 cazuri noi de infecție cu noul Coronavirus, după procesarea a 1024 probe investigate. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3304 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 34 sînt lucrători medicali: asistenți medicali - 14, medici - 8, personal auxiliar – 12. Dintre acestea, 7 cazuri de infectare au fost înregistrate în rîndul personalului medical al Centrului Perinatologic din cadrul IMSP SCM Nr. 1.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load